Villa Ww

Architectural project

The villa has been designed to be totally open to the sea and at same time to protect itself from the sun rays. From the beach, it appears like a glass box inserted into a frame. In this way all the internal areas have big windows looking at the beach, while the two site elevations, have a set of circular windows to break up the internal space with some random views. The back elevation, exposed to the south, is done by a game of blocks, which create the main entrance and some small windows for the ventilation. Internally, at ground floor, the space is totally open but divided into sectors. At first floor all the room are facing the see. On the roof, a big slab broken by holes covers an external and suggestive sitting area.

Location: Al Ghariya, QatarBuilt up area: 820 sq.m
Use: residentialStores: GF+1
Plot area: 8330 sq.mCovered area: 450 sq.m
Status: aborted by the client